Неверојатни замоци нацртани на зрно песок

Кога размислуваме за песочни замоци, прво нешто што на сите ни паѓа на памет се замоци изградени од многу зрна песок. Но, за овие артисти значи нешто сосема спротивно.

Како остригите создаваат бисери?

Дознајте која е причината поради која остригите создаваат бисери.

Да, постои полесен начин за јадење калинка!

Видео кое ќе ви покаже како брзо и лесно да стигнете до вкусните сочни зрна, а ќе ви даде и неколку идеи што да направите со нив... Уживајте!

Накит инспириран и изработен од кафе

Еве неколку идеи како да направите накит од зрна кафе или пак накит, кој носејќи го на себе јасно ќе покаже дека сте негови големи љубители.
Датум: 14 мај 2012
, Автор:

15 интересни факти за кафето

Историјата на кафето е една долга интересна приказна која содржи многу повеќе од 15 факти. Но, не сакаме да бидеме досадни и да ве пренатрупаме со куп информации, па затоа уживајте во она што го издвоивме за денес.
Датум: 22 фев 2012
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #59

„Добриот ден започнува со добро кафе. Доброто кафе почнува со добро зрно.“
Датум: 05 дек 2011
, Автор:

Кафе-позадина за вашиот десктоп #45

Сварено кафе ве чека на работната маса во кујната. Барем си замислувате додека сè уште се обидувате да ги одлепите очите. Миризбата ве буди и ви предизвикува пријатно чувство...
Датум: 22 авг 2011
, Автор:

Како изгледа зрно песок, кога ќе се зголеми за 250 пати?

Погледнати низ микроскоп, зрната песок имаат фантастична, колоритна структура и потсетуваат на делови од кристали...

Кафе Јамајка (Jamaica Coffee)

Совршена кафе напивка после вашиот оброк - брзо се подготвува, има силен вкус „зачинет“ со малку алкохол и изгледа фантастично. Декорацијата ќе ви ја оставиме вам, а еве го рецептот...
Датум: 02 фев 2011
, Автор:

Капучино колачиња

Вкусно колаче, кое ќе ве освежува и заблажува секое утро.
Датум: 23 окт 2010
, Автор: