Загатка: Погодете на која земја припаѓаат овие знамиња

Колку добро ги познавате знамињата на светот? Проверете го тоа со оваа загатка!

Најчудните знамиња кои постојат ширум светот

Погледнете ги овие необични знамиња, а притоа можете да дознаете и некои интересни информации за нивното значење.

Национални знамиња од зборови

Кога рускиот уметник Кирил Зајтсев ги визуелизира најчестите стереотипи за една држава, го добива нејзиното национално знаме. На пример, кога ќе ги спои зборовите „коли“, „порно“ и „пиво“ го креира знамето на Германија.
Датум: 03 ное 2012
, Автор: