15 предупредувачки знаци дека сте во насилна врска

Ако препознаете некое од следниве однесувања кај вашиот партнер, тие може да бидат знак дека партнерот ве злоупотребува во врската.

5 причини поради кои луѓето бараат доминантни партнери

Иако јакнењето на жените сè повеќе го зафаќа целиот свет, сепак некои дами повеќе би сакале да имаат доминантни партнери.

Дали навистина е тешко да се биде маж во денешно време?

Мажите немаат никакво право да се жалат поради тоа што се случува моментално, бидејќи конечно имаат можност да видат како им е на жените постојано.

Црно-бели фотографии кои носат моќна порака: Ниту една жртва на насилство не си го заслужила тоа!

Фотографии кои имаат за цел да ја разбудат свеста на народот за степенот на домашно насилство и силување кој расте со секој нов ден!

Бруталната вистина за насилството врз жените раскажана со еден збор – „ДА“

Секој ден сѐ повеќе и повеќе жени се злоупотребувани и малтретирани на секој можен начин...

Емоционално злоупотребените луѓе сакаат поинаку. Еве како…

Емоционалните рани оставаат траги кои засекогаш го обележуваат животот на злоупотребената личност. И затоа ќе сакаат поинаку...

Научете како да ги препознавате емоционалните манипулатори

Како можете да ги препознаете овие емоционални насилници?

Најголемата причина за појава на депресија ширум целиот свет

Ова застрашувачко искуство може значително многу да ги зголеми шансите за развивање депресија, дури и повеќе ако сте генетски наклонети кон неа.

Со „голи“ слики во борба против злоупотреба на приватноста

Ема Холтен решила да се избори со прекршувањето на нејзината приватност така што направила фотографии на кои позира топлес, но овој пат целосно по нејзин избор...

Реалната слика за домашното насилство: 10 најголеми заблуди

Експерти одговараат на најголемите заблуди поврзани со домашното насилство, а вклучуваме и изјава од познатиот американски доктор Фил кој објаснува зошто, иако за нас несфатливо, многумина одбираат да останат во насилен брак.
Датум: 02 окт 2014
, Автор:

Како да препознаете насилен маж?

Дали доволно ја знаете личноста со која сте во врска? Ова е профилот на насилен маж склон кон злоупотребување и нанесување емоционална, како и физичка болка.
Датум: 04 сеп 2013
, Автор:

Предупредувачки знаци на емоционално насилство во врската

Ако сте биле сведок на некои од овие постапки на вашиот партнер кон други лица, бидете сигурни дека кога-тогаш ќе почне и кон вас да се однесува на истиот начин.