Импресивна црква на Италијанскиот брег на боговите што крие голема тајна

Прекрасната градба што се издига над морето има прекрасно минато, но и покрај нереалната убавина, таа е скриена од туристите.

Еве што треба прво да направите за да се спасите во случај на земјотрес

Кога ќе се случи сериозна катастрофа како поплава, земјотрес или пожар сфаќаме колку малку знаеме за тоа како да се справиме со криза.

Поглед кон расцветано црешово дрво кој испраќа важна порака

Ова е едно од напуштените училишта во Јапонија, но прозорецот во една од училниците нуди прекрасна глетка, која испраќа многу важна порака.
Датум: 02 мај 2014
, Автор:

Ситуацијата две години по цунамито во Јапонија

На овие слики ќе имате прилика да направите споредба на погодените реони веднаш по несреќите, една година подоцна и денеска.

Сан Франциско некогаш и денес, претопен во маестрални фотографии

Инспириран од катастрофалниот земјотрес кој пред повеќе од еден век го погодил неговиот град, Шон Кловер одлучил во една сесија на фотографии да прикаже како градот може да воскресне.

Куќи кои можат да издржат силен ураган

Иако инспирација за овој дизајн се минатонеделните случувања во Њујорк, сепак овој концепт би бил далеку посоодветен во краишта, каде што мајка природа почесто ја покажува својата сила.

Јапонија после природните катастрофи и денес

Во оваа серија фотографии може да се видат делови од Јапонија непосредно после природните катастрофи и истите се прикажани три месеци подоцна.

Врата која ќе ве заштити од земјотрес

Younghwa Lee, студентка на постидпломски студии по дизајн на универзитетот Кингстон во Англија, измислила врата која е посебна зашто може да гарантира поголема безбедност во услови на земјотрес.
Датум: 08 окт 2010
, Автор: