Светот после апокалипсата

Kолекција од околу 50 слики, направени од различни автори, кои прикажуваат различни перспективи и гледишта за тоа како би изгледал денешниов свет после катаклизмата...

Заоблена перспектива

Фотографот Матијас Хакер прави „свиени“ фотографии. Еве неколку делови од Земјината топка прикажани со нивните најубави криви линии...

50 прекрасни фотографии од Супермесечината низ светот

Овој настан несомнено беше предизвик за професионалните фотографи и за аматерите. Погледнете...

Пат околу светот преку 2000 фотографии

24 часа, 8 држави, 2000 фотографии - 1 неверојатно видео.

Најстудениот град во светот

Познат е по тоа што го држи рекордот за најстудениот град на планетата Земја, каде што температурите паѓаат и до -71,2 Целзиусови степени.

Најизвонредните места на земјата

Погледнете ги неверојатните фотографиии на Кристијан Батнер, кои прикажуваат некои од најизвонредните места на земјата.

Едно пени – доволен почетен капитал за бизнис

На почетокот од оваа година Англичанецот Лук Сеил од Брингтон решил да провери за што сè може да ја замени својата стара паричка од едно пени изработена во 1987 година.
Датум: 21 фев 2011
, Автор:

Планетата Земја одозгора – поглед од ISS

Низ човековата историја, само неколкумина среќници имале можност да ја видат планетата Земја на оддалеченост од многу километри во вселената.
Датум: 18 јан 2011
, Автор:

Заведете ја саканата личност според хороскопскиот знак

Нели би било одлично доколку секој од нас би знаел што точно го возбудува оној во кого сме лудо заљубени?
Датум: 24 окт 2010
, Автор:

Неверојатни пејзажи од Марс

Благодарение на специјалниот извиднички орбитер околу Марс на НАСА, кој орбитира околу оваа планета од 2006 година, кружејќи приближно 300 км по нејзината површина, имаме можност да видиме како таа изгледа.
Датум: 08 окт 2010
, Автор: