зебра | Кафе пауза

Вистински хит: Рецепт за „зебра“ палачинки

Подготовката е многу едноставна, така што дури и почетниците можат многу лесно да ја совладаат.

Ова бебе зебра е родено со точки по телото наместо со линии

Не само што е уникатна и слатка, туку нејзината појава и конечно може да ја разреши дилемата дали зебрите се вообичаено црни со бели линии или бели со црни линии.
Датум: 18 сеп 2019
, Автор:

Вака изгледа детенце на магарица и зебра

Овој редок хибрид е познат под името зонки.

Инспиративна уметност на шипки

Уличните уметници т.н. „Zebrating“ се едно неверојатно дуо од Манјахм, Германија. „Zebrating“ го опишува нивниот артистички стил, за кој е потребно употреба на техника со штрафти (какви што има зебрата).

Мадагаскар 3: Најбараните во Европа (Madagascar 3: Europe’s most wanted)

Пред 6 години тие исчезнаа без трага, но овој пат ќе направат сè за да се вратат дома...

Специфичниот див свет на Африка

Африка како континент има најразновиден животински свет кој вклучува големи месојадни животни (лавови, хиени и гепарди) и тревопасни животни (бизони, елени, слонови, камили и жирафи) кои живеат слободно во рамните предели.
Датум: 21 мај 2012

Темната зоолошка

Nicolas Evariste е 25 годишен фотограф од Гренвил во Нормандија (Франција). Започнал да се занимава со фотографија во 2006 година. Уште од самите почетоци, најмногу бил привлечен од црно-белата фотографија и квадратниот формат.
Датум: 07 јун 2011
, Автор:

Реклами на улица

Погледнете како изгледа герила маркетинг на дело на улиците низ светот.