Како да знаете дали кремот за сончање не е веќе употреблив?

Колку повеќе кожата е изложена на сонце, толку поголема заштита ви е потребна, па не заборавајте дека не е доволно да нанесувате крем со заштитен фактор само наутро пред да излезете од дома.

Зошто кремата за раце со заштитен фактор е од исклучителна важност за вашето здравје?

Најдобро е да создадете секојдневна навика да нанесувате крема со заштитен фактор на сите делови од вашето тело што не се покриени.

7 совети за правилно нанесување крема за сончање

Многу луѓе мислат дека правилно нанесуваат крема за сончање, но вистината е малку поинаква...

Тест: На кој фототип припаѓа вашата кожа и колкава заштита ѝ е потребна од сонцето?

Одговорете на следниве неколку едноставни прашања, соберете ги одговорите и откријте на кој фототип припаѓа вашата кожа....

5 летни митови во кои нема ниту трошка вистина

Науката ни покажува дека во овие мудрости нема никаква вистина, додека пак некои од нив можат и лошо да влијаат на нашето здравје.

Направете сами: Природен мирисен лосион за сончање со фактор 20 кој и децата ќе го обожаваат!

Оваа крема, односно лосион е природна, преубаво мириса и многу е хидратантна.
Датум: 30 мај 2015
, Автор: