Што треба да направите за брзо да останете бремени?

Со месеци се обидувате да зачнете, но безуспешно?

8 работи за неплодноста за коишто никој не зборува

Жените кои не можат да забременат поминуваат низ многу тежок период и постојано се преплавени со емоции, како што се осаменост, загуба и самоомраза.

Зрак светлина го означува моментот кога сперматозоидот навлегува во јајце клетката

Моментот кога сперматозоидот се пробива во јајце клетката настанува краток блесок кој научниците за прв пат успеале да го снимаат.

3 начини на кои телесната тежина влијае на плодноста кај жените и мажите

Телесната тежина и мастите во телото играат своја улога во репродуктивниот систем на човекот.

Зошто на 23 септември се раѓаат најмногу бебиња?

На 23 септември, на светов доаѓаат двојно повеќе деца од кој било друг ден во годината, иако периодот воопшто не им одговара на трудниците поради летните горештини кои мораат да ги трпат.