затвореници | Кафе пауза

15 најубави затвори ширум светот

Не се сите затвори стари и грди како оние во Македонија.

10 најопасни затворски банди во светот

Кога сторителите на тешки кривични дела влегуваат во затворот знаат дека таму ќе останат многу долго време, почнуваат да се адаптираат на новата средина и не ги интересира ресоцијализацијата.

Филм: Затвореници (Prisoners)

Дали е дозволено да се биде поголем ѓавол од ѓаволот во име на доброто?