Неверојатен напуштен град со 350 копии од француски дворец

Проектот познат како „Бурџ Ал Бабас“ се наоѓа во Турција и е од најбизарните архитектонски идеи.

25 фасцинантни замоци кои ќе ве остават без зборови

Фактот што овие неверојатни градби сè уште стојат е доказ за генијалноста зад архитектурата на оние кои се одговорни за нивниот дизајн.

Неверојатни замоци нацртани на зрно песок

Кога размислуваме за песочни замоци, прво нешто што на сите ни паѓа на памет се замоци изградени од многу зрна песок. Но, за овие артисти значи нешто сосема спротивно.

7 работи кои морате да ги видите и направите во Франција

Франција е позната по многу нешта, вклучувајќи ја храната, виното, модата, уметноста и архитектурата...

Дестинации од бајките

Со нереална природа, незамисливи пејсажи и архитектура од бајките, овие дестинации со сигурност ќе ве одведат далеку од секојдневната монотона реалност.

Топ 15 најубави замоци во светот

Иако дизајнирани и изградени за одбранбени цели, денес тие изгледаат како остаток од некоја бајка...

Фантастични песочни замоци

Иако летните одмори поминаа, песочните плажи се секогаш пријатни за око бидејќи не потсеќаат на одмор, пријатно време и релаксација. Погледнете ги овие воодушевувачки песочни зданија и уживајте.
Датум: 01 окт 2010
, Автор: