Искрено писмо од една сопруга: 12 заклучоци до кои дојдов после 12 години брак!

Сите се среќни кога влегуваат во брак, но што се случува после венчавката?

14 работи кои се случуваат кога сите ваши пријатели ќе почнат да стапуваат во брак

Венчавките не се однесуваат само на двајцата заљубени, туку и на сите присутни гости.

5 погрешни заклучоци на кои нè наведуваат срамежливите момци

Срамежливите момци умеат чудно да се однесуваат.

6 причини за да размислите 6 пати пред да пресудите

Ние не сме оние кои треба да судиме и пресудуваме. Но, должни сме да разликуваме добро од лошо, правилното од неправилното, да ги погледнеме сите нијанси помеѓу црното и белото...

Клучот за успешен состанок – дефинирање на работите

Некои луѓе велат, крајот го краси делото. Тука е моментот каде што многу пати знаеме да затаиме. Да се договориме, но не и да ги дефинираме работите.
Датум: 10 апр 2014
, Автор:

Петте најголеми психолошки откритија во изминатава година

Истражувања направени во 2012-та, кои ги донесоа најважните заклучоци за подобрување на начинот на размислување, подобро извршување на обврските и подобра контрола над сопствената психа...
Датум: 30 дек 2012
, Автор:

Како да го доведете своето пишувано дело до совршенство?

Во секојдневниот живот често се случува вашите обврски да бидат поврзани со пишување, особено доколку сте студенти. Овие фази и тактики ќе ви помогнат добро и внимателно да го изработите вашето дело.
Датум: 09 окт 2012
, Автор:

Како до успешна презентација на факултет?

За некои студенти, презентациите се одличен начин да добијат плус поени, но други со задоволство би ги прескокнале. За сите кои се соочуваат со потешкотии во текот на презентирањето, еве неколку совети...
Датум: 30 мај 2012
, Автор: