Закинтос | Кафе пауза

Зошто Закинтос да биде вашата летна дестинација?

Сѐ уште се двоумите каде да го поминете долго очекуваниот одмор? Доколку една од потенцијалните дестинации ви е прекрасниот јонски остров Закинтос, еве неколку причини зошто да отпатувате токму таму...
Датум: 09 авг 2014
, Автор:

10 интересни факти за Закинтос

Неговата уникатна местоположба и природните богатства го прават овој остров едно од најубавите и најпогодните места за активен или релаксирачки одмор.
Датум: 23 јул 2014
, Автор:

Убавините на гратчето Аргаси на Закинтос

Закинтос нуди многу повеќе од забави. Едно од најпрекрасните места на островот е гратчето Аргаси.
Датум: 18 јул 2014
, Автор:

Плажата Лимнионас на Закинтос

Лимнионас е едно од најпријатните места за капење на Закинтос. Иако се нарекува плажа, во основа се работи за тесен, карпест залив до кој се пристапува по природните скалила...
Датум: 04 јул 2014
, Автор:

Уникатната убавина на градот Закинтос

Во Градот Закинтос сѐ уште се чувствува духот од некогашната власт на Венеција, во начинот на кој се распоредени градбите, но и во културата на локалното население.
Датум: 01 јул 2014
, Автор:

Плажата на бродоломот

Лоцирана на брегот на Закинтос, Грција се наоѓа плажата Навагио или попозната како Плажата на бродоломот.

Лудиот ноќен живот на Закинтос

Ноќите на Закинтос се диви. Секоја забава таму е дива.