Драги родители, во овие 4 ситуации мора да му дозволите на своето дете да згреши

Овие грешки мораме да им ги дозволиме на децата затоа што само преку нивните сопствени грешки тие ќе научат и ќе бидат спремни за предизвиците кои им ги задава животот.

Како да се работи со површни луѓе?

Нè утепа површноста во работењето. Многу сме, бре, површни. И проблемот е во тоа што сите тие кои се површни не разбираат дека, ако се површни на работа, тие се површни и дома и со пријателите и со фамилијата и насекаде!
Датум: 03 сеп 2014
, Автор:

Фокусирајте се на вашите задолженија, туѓите оставете им ги на другите

Сите ние си имаме свои задолженија, како на работа, така и дома, но неретко знаеме да направиме екскурзии и да се „позанимаваме“ со задолженијата на другите, а нашите да ги занемариме.
Датум: 13 мај 2014
, Автор: