За колку минути ќе ја решите загатката?

Оваа загатка, децата на претшколска возраст можат да ја решат за 5-10 минути, на програмерите може да им треба 1 час, а на останатите луѓе... Епа, проверете. :)
Датум: 14 дек 2012
, Автор:

Загатка: Четворица мажи со капи

За да не бидат убиени, еден од четворицата мажи мора да го повика џелатот и да му ја каже бојата на капата која ја носи. Ако тој погреши, сите ќе бидат убиени. Eден од нив ја извикува бојата на својата капа. Кој и како е сигурен?
Датум: 05 ное 2012
, Автор:

Забавна мозочна гимнастика: 12 кул оптички илузии

На која страна гледа коњот: кон нас или кон хоризонтот?
Датум: 29 окт 2012
, Автор:

Загатка: Пронајдете ги четирите разлики

Добра, релаксирачка и забавна игра е одличен начин да се почне уживањето во овој топол јулски викенд. Кликајте и уживајте.

Загатка: Пронајдете ги шесте разлики

Кога ќе се вратите од пикник истоштени од многу јадење и не знаете како да ги потрошите вишокот калории кои сте ги внеле, занимавајте се барајќи ги шесте разлики на двете навиудм идентични сцени.

50 логоа со скриена симболика

Секое лого треба да биде лесно за помнење, да ја носи вистинската порака и да го привлекува вниманието. Додавајќи загатка во логото, се добива убиствено добар резултат. Еве листа на најдобрите логоа со скриена порака...
Датум: 25 апр 2011
, Автор:

Загатка: Пронајдете ги петте разлики

Не знаете како да се расоните? Пронајдете ги петте разлики помеѓу двете навидум идентични сцени и кликнете (на левата или десната страна) кога ќе воочите нешто нееднакво.

Островот Шатер (Shutter Island)

Филм за мистичното, за лудилото, за љубовта и негирањето...
Датум: 21 сеп 2010
, Автор: