завист | Кафе пауза

5 работи за нарцисоидните луѓе кои тие не сакаат да ги знаете

Какви тајни кријат во себе нарцисоидните луѓе?

Како да престанете да бидете завидливи и да почнете да се фокусирате на себе?

Наместо со часови да размислувате за туѓите успеси, преземете ги овие три едноставни чекори што ќе ви помогнат да престанете да бидете завидливи.

Предностите на негативните емоции: Како да ја претворите зависта во мотивација?

Причините за завист може да бидат различни. Некои луѓе сметаат дека успехот на другите не е фер. Други пак мислат дека некој е одговорен за нивниот неуспех.

Ценете го она што го имате: Туѓото ниту е послатко, ниту подобро!

Споредувањето во одредена смисла раѓа љубомора.

Како да го спречите негативното влијание на социјалните мрежи на вашата самодоверба?

Во денешно време тешко е да го избегнете влијанието на социјалните мрежи. Еве како да не дозволите тие да влијаат на вашата самодоверба.
Датум: 09 апр 2015
, Автор:

Како да престанете да им љубоморите на другите?

И покрај тоа што љубомората може да биде природен одговор за многумина, таа никогаш не е здрава ниту пак од корист.

5 непишани правила за пријателките

Без разлика колку долго се дружите и колку често се гледате, постојат 5 непишани правила за пријателките кои не смеат да бидат прекршени.
Датум: 13 ное 2014
, Автор:

Која е разликата помеѓу зависта и љубомората?

Зависта и љубомората се две различни емоции кои честопати се мешаат. Можете да прашате десет луѓе за разликата помеѓу нив и ќе добиете десет различни одговори.

10 навики на луѓето со лошо здравје

Ова се 10 лоши навики на луѓето кои не водат здрав начин на жиот.
Датум: 13 фев 2014
, Автор:

Неколку паметни реченици за љубомората

Прочитајте ги овие неколку паметни реченици за љубомората кажани од паметни луѓе, па потоа само одлучете дали треба да бидете љубоморни и дали треба да се заморувате ако сметате дека некој ви е љубоморен.

Што и кога ни тргна наопаку?

Да успориме за момент и да се освестиме за тоа кои се вистинските вредности во животот. Се живее за да се создаде иднина, за добри пријатели, луди журки, искрени насмевки, за скокоткањата во срцето...
Датум: 27 јун 2012
, Автор: