Канабисот би можел да им помогне на зависниците од кокаин и алкохол

Иако повеќето луѓе кои се против канабисот тврдат дека тој е само отскочна даска за поопасни дроги, едно ново истражување го покажало токму спротивното.

Сè што мислиме дека знаеме за зависностите е погрешно

Што мислите, што ја предизвикува зависноста од хероин?

26 кученца кои се поголеми љубители на кафе од луѓето

Погледнете ги овие прекрасни зависници од кафе. :)

15 нешта кои мора да ги запомните доколку сте во врска со личност која се бори со зависност

Доколку ги имате на ум овие нешта, вие многу полесно ќе можете да се справите со оваа тешка ситуација...

20 карактеристики на модните зависнички

Ако веќе го читате ова сигурно имате направено нешто лудо во име на модата.
Датум: 19 апр 2014
, Автор:

Дали сите ние сме зависни од нешто?

Дали луѓето навистина сакаат да бидат сфатени како зависници или пак, сакаат да кажат дека имаат одредено претерано однесување во нивниот живот?

Животот на едно двегодишно девојче кое расте со родители-зависници од дрога

Дали фотографката можела да биде само непристрасен набљудувач?
Датум: 28 мар 2014
, Автор:

Водич низ светот за зависниците од кафе

Сите ние имаме свои ритуали и начини на конзумирање на кафето. Би биле изненадени на колку различни начини во светот се конзумира кафето. Сите кафе зависници, подгответе се, одиме на една мала турнеја!
Датум: 23 мај 2012
, Автор: