5-те најстрашни несреќи во забавните паркови ширум светот

Ретко кога некој завршува повреден од возење на ролеркостер. Меѓутоа, овие примери го докажуваат спротивното.

Првиот воден парк за луѓе со посебни потреби

Водните забавни паркови се навистина одлична летна активност, особено за малите деца.

Пуштете се по 10-те најстрашни луди железници во светот

Почнувајќи од најкратките и најбрзите, па сѐ до најдолгите и највисоките, наредниве ролеркостери со години ги преплашуваат и најголемите авантуристи ширум светот.

Тајниот свет на Дизниленд

Во Дизниленд сè изгледа совршено. Тоа е идеален свет од фантазијата, но за сè да оди како подмачкано, овој забавен парк користи некои тајни техники.

Се отвори забавен парк инспириран од играта „Angry Birds“

Парковите нема да бидат големи колку оние на Дизни, ќе зафаќаат многу помалку простор и во иднина би се направиле во секој поголем град, како посебен парк или како дел од веќе постоечки.

Возбудливиот свет на Ферари во Абу Даби

Возбудлив забавен парк во кој што посетителите можат да ја реализираат страста кон Ферари и автомобилизмот преку бројните атракции сместени под препознатливиот покрив со логото на славниот бренд.
Датум: 14 мар 2012
, Автор:

Игра на неделата: Креатор на луди железници

Играта е едноставна и се игра само со помош на маусот. Нивоата стануваат се потешки, како што напредувате во играта, а за сите нејаснотии погледнете ги туторијал видеата кои се достапни во менито „How to play“...