8-те најнаселени острови во светот

Многу луѓе ги замислуваат островите како изолирано парче рај каде можат да побегнат од нивното зафатено секојдневие, но тоа не е секогаш така.

Забранет остров: Место каде што времето е застанато

Хавајскиот остров Нихау е опишан како место каде што времето е застанато, а пристапот до него делумно забранет.

Јапонско село во кое не живеат само луѓе

Јапонскиот град Химеџи е најпознат по својот дворец, но тоа не е единственото нешто заради што е посебен. Имено, во едно од околните села, Окухарима, нема многу живи жители, но има околу 100 плашила.
Датум: 11 сеп 2014
, Автор:

Африка низ прекрасни портрети на локалните жители

Душа, тело и фотографија - совршена комбинација!

Заедници кои се сè уште недопрени од модерната цивилизација

Петте „најдалечни“ заедници кои живеат сосема изолирано и целосно ги задржале своите верувања и традиции...

Рибарски селца над вода

Живот над вода и меѓу карпи. Ова е најкусиот и најдобар опис за секојдневието на жителите од рибарските селца, кои се наоѓаат во близина на брегот на виетнамскиот остров Кат Ба. Нивните домови буквално лебдат над вода.
Датум: 16 фев 2012
, Автор:

Напуштениот Детроит

Според бирото за попис, во последната декада бројот на напуштени домови се зголемил на 80.000, што претставува скоро 1/5 од вкупните живеалишта...

Чудна љубов помеѓу мајмун и мачки

Љубов меѓу мајмунче и мачка... Па кој вели дека природата нема начин да ги помеша малку работите и да ги одведе во еден фин и мил правец!?

Градот на духови во Кина

Ордос, наречен и Дубаи на Северна Кина, е град опсипан со богатство, со одлична инфраструктура и е лоциран во близина на наоѓалишта со природни ресурси. Но урбаниот град Ордос, е претежно напуштен во последните 5 години.

Живите мостови во Индија

Некои од овие мостови се стари повеќе од 500 години, а за еден мост да биде функционален потребни се најмалку 10 до 15 години заплетување на корените.
Датум: 17 ное 2010
, Автор: