животни правила | Кафе пауза

9 животни правила на Ридли Скот: „Гледав убавина таму каде што другите гледаа нечистотија“

Ридли Скот е британски филмски режисер и продуцент познат по своите остри изјави. Во продолжение прочитајте ги неговите животни правила.

21 правило за живот од јапонскиот будист Мијамото Мушаши

Мијамото е познат како најдобриот мечувалец во Јапонија и ги напишал овие правила 2 недели пред неговата смрт. Правилата се клучни за мирно и среќно живеење во сегашниот момент.

Ако ги следите овие 3 правила во животот, ќе добиете сè што сте посакале!

Реалноста е дека не можете да ги контролирате исходите во вашиот живот, но сепак можете да имате влијание и придонес на истите.

15 работи кои треба да престанете да ги очекувате од другите

Вистина е дека секој од нас ги сака основните работи како што е почит, но некои очекувања можат само да не разочараат.

Животот не е трка туку патување во кое треба да уживате

Постојат некои принципи по кои треба да се водите за да успеете да го извлечете максимумот од себе, но и од можностите што ви ги нуди животот.

Разберете ги овие психолошки правила и направете го вашиот живот полесен и посреќен

Колку побрзо ќе сфатите дека другите не се подобри од вас или дека не секогаш ќе биде прифатен вашиот совет, толку побрзо ќе започнете да имате среќен живот.

4 индиски правила кои ќе ви помогнат да го прифатите животот каков што е

Овие животни принципи ќе ви помогнат да се ослободите од притисокот што го чувствувате и целосно да ги прифатите работите што ви се случуваат.

Мерил Стрип: Животна мудрост во 6 реченици

Мерил Стрип е холивудска актерка чие име стои како синоним за титулата „Најдобрата актерка на сите времиња“.

15 златни правила за животот кои секогаш делуваат

Нашата иднина зависи од одлуките кои ги донесуваме денес, од изборите кои ги правиме во секој момент од нашиот живот.

7 работи на кои треба да се сетите кога мислите дека не сте доволно добри

Наместо да се осудуваме и да мислиме дека не сме доволно добри, би било убаво кога би нашле начин барем еднаш дневно да се потсетиме себеси на убавите и добри работи кај нас.

18 правила за живеење според Далај Лама

Основната цел на секое човечко суштество е да постигне среќа. Без разлика на религијата, идеологијата или политиката, сите ние трагаме по среќата и внатрешниот мир.