животен стил | Кафе пауза

Совети за подобар живот: Сè почнува во главата, но таму и завршува…

Ако долгорочно го „заморуваме“ мозокот со лоши мисли, недостаток од спиење и неквалитетна исхрана, тоа некогаш ќе остави трага и во нашето тело.

Што ќе се случи со вашето тело и самодоверба доколку станете вегани?

Секогаш ќе постојат поделени мислења околу веганството, но доколку сакате да внесете промена во вашиот живот, треба да ги имате предвид придобивките во кои уживаат веганите.

5 навики коишто имаат моќ да го променат вашиот изглед

Доколку сакате на некој начин да го подобрите својот физички изглед, уште веднаш стекнете ги овие 5 навики.

Зошто Јапонките не стареат и не се дебелеат?

Јапонците имаат најдолг животен век – 82,5 години и се народ со најмногу стогодишници на светот. Овие податоци го привлекле вниманието на стручњаците кои се обидувале да откријат во што е тајната на нивната долговечност.
Датум: 27 апр 2015
, Автор: