живописност | Кафе пауза

22 живописни и смирувачки фотографии со бета риби

Бета рибите се неверојатни, може да ги најдете во најразлични бои, опашките им се како фустани и сите имаат различен модел на перки

Богати и колоритни фотографии во кои се огледува светот

Треј Ретклиф е фотограф кој одлучил да ги улови сите убавини на светот. Неговите фотографии кријат разни тајни додека истовремено ја доловуваат магијата на живеењето во слики.

Прекрасни живописни фотографии со птици

Дрвјата цутат, птиците пеат, сонцето топло грее... се ближи пролетта! На фотографиите кои ќе ги погледнете во продолжение, фотографката Сју Су совршено ја доловува таа пролетна атмосфера, живописност и убаво расположение.

Патишта опкружени со живописни пејзажи

Навистина е убаво кога ќе тргнете кон некоја живописна дестинација која едвај чекате да ја видите, но уште поубаво е ако можете и попатно да уживате во убави пејзажи.

Уметнички дела полни со силни бои и емоции

Прекрасни уметнички дела од белорускиот артист Леонид Афремов.

Тајната на живописните есенски зајдисонца

Сигурно сте забележале дека кога ќе дојде крајот на летото и почетокот на есента, боите кои го облеваат небото додека сонцето заоѓа се поубави од кога било.

Европски села кои ќе ви го одземат здивот

Ова се мал дел од светски, не толку познатите места, на кои можете да се одморите и да си ја наполните душата од убавини.

Една недела во Јапонија

Мајк Матас, заедно со својата девојка, во ноември 2011 година поминал една недела во прекрасната Јапонија. За време на нивното патување тие направиле безброј фотографии, па Мајк решил од нив да направи видео.