живи | Кафе пауза

Љубовни слики со срце за сечие срце

Делата на Дејвид Решно се препознатливи, впечатливи, живи и полни со енергија, и секако – љубовни. Срцето е како заштитен знак на секоја слика и ја прави секоја од нив полна со љубов.
Датум: 05 сеп 2013
, Автор:

Живи статуи лебдат во воздух

На некои им се забавни, на други им се морничави, но не може да не се запрашате како некои живи статуи лебдат во воздухот и притоа изгледаат опуштено, како воопшто да не ги напрегаат мускулите.
Датум: 11 јун 2013
, Автор:

Уметнички цртежи со маркантен 3Д ефект

Џастин Гефри е бивши готвач и сопственик на ресторан, кој во 2001 година решил да ја смени професијата и да стане артист, но не каков било...

Забавни живи илустрации

Секоја од овие фотографии е уникатна на свој начин, а тој се потрудил илустрациите во позадина да бидат забавни и интересни за секого. Погледнете!

Чадори кои ја разбиваат монотонијата

Набљудувајќи ја монотонијата на модерната метропола во врнежлив ден, на артистите од германската организација „Che–urban creation“ им недостигало чувството на силните, топли бои на летото...
Датум: 13 фев 2012
, Автор:

Живите мостови во Индија

Некои од овие мостови се стари повеќе од 500 години, а за еден мост да биде функционален потребни се најмалку 10 до 15 години заплетување на корените.
Датум: 17 ное 2010
, Автор: