Пронајден е нов ефективен начин на ослободување од стресот

Психолозите отсекогаш велеле дека кога партнерите спијат прегрнати, тоа е знак на топла и емотивна љубовна врска.

10 карактеристики на добрите соговорници

Ова се дел од карактеристиките на добрите соговорници кои ќе ви помогнат да остварувате поефективна комуникација во иднина, а со тоа да бидете поуспешни.
Датум: 28 јул 2014
, Автор:

Зошто е корисно повеќе да се слуша отколку да се зборува?

Иако ја имаме способноста да искажуваме емоции и мислења, вистината е дека колку повеќе зборуваме толку помалку сме во можност вистински да комуницираме.
Датум: 24 јан 2014
, Автор:

4 ефективни начини да го намалите масното ткиво во рацете

Некогаш слабеењето на овој дел од телото може да изгледа невозможно. Ова се 4 вежби кои ќе ви помогнат да ја постигнете вашата цел.
Датум: 30 мар 2013
, Автор:

Најдобриот начин за создавање нови навики

„Не крши го синџирот“ е едноставна, ефективна и интересна техника која ќе ве натера брзо и лесно да стекнете нови навики.

Ефективен почеток на денот – разбудете се на врвот на светот

Каков ментален статус ќе заземете наутро, таков ќе ви биде и остатокот од денот. Затоа, разбудете се на врвот на светот!
Датум: 06 апр 2012
, Автор: