етика | Кафе пауза

9 нерешени етички проблеми поврзани со виртуелната реалност

Дали постои решение кое ќе одговори за сите етички проблеми кои произлегуваат од виртуелната реалност?

13 навики кои можеме да ги научиме од Јапонците

Јапонската култура до ден денес фасцинира со својата историја, архитектура, уметност и наследство.

Би се вработиле ли на некое од овие неетички работни места?

Финансискиот надомест е најважниот мотив за многумина кога станува збор за изборот на работното место, но секако постои и желба таа работа да има некаква смисла, да помага и да служи некому.

15 знаци кои покажуваат дека сте емоционално интелигентни

Ова се 15 карактеристики на емоционално интелигентните луѓе кои ќе ви помогнат да откриете колкава е вашата емоционална интелигенција.
Датум: 21 јан 2014
, Автор:

Филм: Затвореници (Prisoners)

Дали е дозволено да се биде поголем ѓавол од ѓаволот во име на доброто?

Дали економскиот факултет учи на алчност?

„Што ќе добиете за вечера не зависи од добрата волја на месарот, пиварот или пекарот, туку од нивниот личен интерес.“

9 етички грешки што ги правиме со смартфоните

Дали сте вие од оние луѓе кои твитаат под маса на здодевните состаноци? Дали го ставате телефонот секогаш на масата, дури и кога сте на ручек или вечера, па вашиот смартфон го сервирате како дел од приборот? Дали го поставувате вашиот најнов Фејсбук-статус додека другите ви зборуваат?
Датум: 18 апр 2011
, Автор:

Skype етика

Не сите луѓе знаат да постапуваат правилно додека користат скајп. Еве неколку совети за етичко и неиритирачко однесување на скајп.
Датум: 02 сеп 2010
, Автор: