25 мудри цитати од Ернест Хемингвеј

„Не постои поверен пријател од книгата.“

Најкратките приказни на светот кои ќе допрат до вашето срце

Странци. Пријатели. Најдобри пријатели. Љубовници. Странци.
Датум: 05 фев 2016

Спремни за на плажа: 5 книги кои дефинитивно ќе ве восхитат

Во текот на летните месеци, кога се „печете“ на сонцето, книгата и коктелот се единственото нешто што ви е потребно. Погледнете кои книги ви ги препорачуваме да ги земете со вас.

12 кафулиња кои љубителите на книгите ќе сакаат да ги посетат

Причината е тоа што тие во минатото биле посетувани од разни славни писатели, а нивниот дух и ден денешен сѐ уште се чувствува таму.

Приказни од шест збора

...кои сепак раскажуваат многу повеќе.