епл | Кафе пауза

Какви привилегии носи работата во некои од најголемите светски компании?

Што прават големите компании за да добијат на продуктивност?

Филм: Џобс (jOBS)

Биографија за легендата во иновациите и бизнисот

Кога 10.000 Ајфони паѓаат како домино

Ова всушност претставува рекламно видео за најновиот Ајфон со NFC сензор, кој Епл наскоро ќе почне да го вградува во својот најпопуларен производ.

Илустрации во сеќавање на Стив Џобс

Овие илустрации доаѓаат од неговите фанови ширум светот. Сите тие искажуваат почит кон човекот кој направи револуција во дигиталната индустрија.

Познати брендови на чудни локации

Логоата на „Епл“ и на „Фејсбук“ се нацртани на некои стари ѕидови, а „Гугл“ може да го видите на кинескиот ѕид, во црква и на детско игралиште...

iMove – концепт автомобил инспириран од производите на Apple

Што мислите за автомобил брендиран од „Епл“ (Apple)? Италијанскиот дизајнер Ливиу Тудоран, инспириран од производите на „Епл“ создал концепт на автомобил...
Датум: 12 окт 2010
, Автор:

Како познатите брендови го добиле своето име

Навистина е фасцинантно да дознавате факти за историјата на вашите омилени производители. На пример, дали сте знаеле дека „Кока-кола“ порано се викала „Кола Вино“ и се продавала како лекарство?
Датум: 22 сеп 2010
, Автор:

Епл Мек про со неверојатни 12 процесорски јадра

Мек про десктоп компјутерите на Епл доаѓаат во ново издание, а она што ќе го забрза чукањето на вашето срце е 12-јадрениот процесор кој е спакуван во внатрешноста.
Датум: 27 авг 2010
, Автор: