Дланката кажува многу за карактерот: Откријте кој е вашиот елемент и што значи тоа за вас

Секоја дланка може да биде поврзана со некој од четирите елементи: Вода, воздух, земја или оган.

Кои се најскапите елементи и супстанци во светот?

Долго време луѓето мислеле дека златото е најскапата материја на светот.

Психолозите ги одредуваат 3-те елементи кои ја детерминираат нашата среќа

Модерната култура е исполнета со светликави, но плитки ветувања за среќа и сатисфакција.

Кој симбол на природата најдобро го опишува вашиот хороскопски знак?

Природата може да ви го одземе здивот со својата убавина, да ви ги допре срцата со својата величественост или да ве расплаче со својата суровост.

Скандинавски дом со елементи во индустријален стил

Станува збор за нетипичен скандинавски дом. Самиот простор е отворен и светол, благодарејќи на огромните прозорци, високиот таван и паметниот дизајн.

Уметноста на расчистувањето

Швајцарскиот занаетчија и комедијант Ursus Wehrli е дефинитивно добро познат по неговите книги „Уметноста на расчистувањето“, во кои тој зема познати уметнички дела и буквално ги расчистува и средува...

Трендови во внатрешното уредување: лимон-жолто

Лимон-жолтата боја се доживува како весела и жива. Еве неколку жолти елементи кои може да ви го освежат и разиграат просторот.
Датум: 08 ное 2010
, Автор: