Тест: Тоа што прво ќе го забележите на фотографијата открива за вас повеќе отколку што мислите

Постојат два вида личности - екстроверти и интроверти. За да одредите на кој вид му припаѓате, погледнете ја фотографијата подолу.

Како да имате успешна врска ако вие сте екстроверт, а партнерот интроверт?

Спротивностите се привлекуваат, но ако сте екстроверт во врска со интроверт, ќе наидете на пречки да се поврзете во врската.

16 знаци кои покажуваат дека не сте интроверт, туку навистина чувствителен екстроверт

Бидејќи сите се и интроверти и екстроверти, а се идентификуваат со она што им се допаѓа повеќе, може да биде тешко да се најдат разликите помеѓу нив.

10 вештини кои им помагаат на интровертите да „преживеат“ во светот на екстровертите

Ако сте интроверт, сигурно ви се има случено другите да ви судат или да сметаат дека сте чудни.

Интроверт наспроти екстроверт: Како да постигнете разбирање во комуникацијата?

Kако да ги надминете разликиte и да воспоставите успешна комуникација?

Како да ги препознаете интровертите кои се однесуваат како екстроверти?

Доколку ги пронајдете следниве неколку знаци во него или неа, тогаш големи се шансите дека екстровертот во вашиот живот, е всушност интроверт...

9 знаци дека сте станале интроверт после долги години живеење како екстроверт

Погледнете ги знаците кои укажуваат дека сте се трансформирале од гласен екстроверт во тивок интроверт...

9 нешта кои треба да ги запомните доколку сте заљубени во екстроверт

Доколку сте во врска со екстроверт, а вие сте малку поинтровертни, или едноставно поразлични, погледнете ги наредниве нешта на кои треба да обрнете внимание.

10 митови за интровертните личности

Иако различното и непознатото отсекогаш е нешто што ги плашело луѓето, тоа не е причина интровертните личности да бидат избегнувани и неприфатени од општеството. Напротив, има многу нешта кои можеме да ги научиме од нив.

Тест: Дали сте интровертна или екстровертна личност?

Доколку досега сте имале некакви двоумења, со овој тест ќе може да бидете на сигурно, дали сте интровертна личност, односно повлечена и затворена во себе, или екстровертна, односно дружељубива и отворена.
Датум: 22 сеп 2014
, Автор:

Интровертност vs. екстровертност: Како да се однесуваме кон различните од нас?

Што е подобро, да сте интровертна или екстровертна личност? Во кои ситуации шансите да успеете се поголеми?
Датум: 11 јул 2014
, Автор: