екстроверти | Кафе пауза

5 нешта што креативните екстроверти сакаат да ги знаете за нив

Денес ретко ги сметаме екстровертите за креативни и најчесто ги гледаме како луѓе кои сакаат да се забавуваат.

Како да се одморите од социјалните случувања ако сте екстроверт кој потајно не сака излегувања?

Постојат интрвоерти кои не се исплашени од групни собири, а постојат и екстроверти кои се заморуваат од премногу дружење.

5 причини зошто парот интроверт-екстроверт е шампион во родителство

Овој пар родители секогаш ќе придонесе воспитувачкиот процес да биде балансиран и ефикасен.

Едноставен тест што ќе ви помогне да дознаете дали сте вистински интроверти

Погледнете ги сликите и обидете се да го најдете скриениот предмет на нив.

10 карактерни особини што екстровертите треба да ги бараат кај нивните љубовни партнери

Доколку вие самите се сметате за екстроверти, ова се 10-те карактерни особини што треба да ги барате кај вашиот љубовен партнер...

Интровертите откриваат: 4 работи што им пречат кај екстровертите

За да живеат во хармонија, екстровертите треба да дознаат кои нивни начини на однесување ги нервираат интровертите.

12 мажи откриваат дали би биле со личност која е интроверт или екстроверт

Без разлика кој тип сте, вие имате и добри и лоши карактеристики. Но, што кога станува збор за љубовта?

7 причини зошто е добро да се биде екстроверт во модерното општество

Екстровертите го туркаат светот напред со тоа што преземаат бестрашни ризици кои многумина не би се осмелиле да ги преземат.

Интровертите имаат попрецизен поглед кон светот за разлика од екстровертите

Ако сте интровертна личност постојат големи шанси да имате прилично прецизен поглед на светот околу вас.
Датум: 04 фев 2016