За најхрабрите авантуристи и зависници од адреналин: 10 луди тури што се екстремно опасни

Секоја година, илјадници луѓе патуваат низ светот и закажуваат тури што нудат возбудливи и застрашувачки искуства, многу често несвесни за опасностите со кои се соочуваат.

9 екстремно опасни локации каде што и ден денес живеат луѓе

Земјата е нашиот дом и понекогаш ни изгледа како секој дел од неа да е подобен за живот. Сепак, надвор од удобните домови кои сме ги создале постојат и некои многу неудобни места.

Видео од кое ќе ви се пресечат нозете: адреналински паркур во прво лице

Видео кое со сигурност ќе ви го зголеми нивото на адреналин и од кое ќе ви се пресечат нозете.

Најзабавната и најоткачена лизгалка на базен

Оваа стрмна лизгалка се наоѓа на базенот во кампот „Ohio Dreams Action Sports“ во Охајо, САД и претставува најоткаченото место за забава и луди скокови во базен.

10 екстремни пустелии

Некои точки на Земјата се толку пусти и изолирани, што прашање е дали воопшто човек треба да размислува да отпатува до нив…

7 екстремни пива кои ќе сакате да ги пробате

За разлика од вообичаениот вкус на пиво, кој несомнено предизвикува уживање, потребна е извесна храброст да ги нарачате овие пива.

Екстремни временски услови ширум светот

Неверојатни фотографии од екстремни временски услови кои се случуваат ширум светот...
Датум: 31 окт 2012

Екстремно спортски автомобил од Италија

Фантастичен спортски автомобил конструиран по повод прославата на стогодишниот јубилеј на автомобилската дизајнерска куќа Бертоне.

10-те најекстремни спортови во светот

Некои велат дека тоа е единствениот начин на кој можат да го покачат нивото на адреналин, да се одвојат од останатите, да демонстрираат решителност, одлучност и храброст...
Датум: 24 фев 2012
, Автор:

Екстремно кампување на карпи

Би го замениле ли класичното кампување на планините, каде цврсто стоите на земја, со екстремно и лебдечко? Ако сте зависници од адреналин, ова може да биде вашиот следен предизвик.
Датум: 21 фев 2012
, Автор:

Велосипедистот Дени Мекаскил го „растури“ Кејптаун

За него, градот претставува едно огромно спортско игралиште, каде тој со леснотија изведува екстремни потези.
Датум: 16 јун 2011
, Автор:

Екстремно нуркање под мраз

Овој тип на нуркање е специфичен и екстремен заради замрзнатата покривка над главите на нуркачите кои треба да знаат да ја заобиколат за да излезат на воздух. Ова ја прави возбудата поголема, но истовремено и ризикот.
Датум: 21 дек 2010
, Автор: