експонати | Кафе пауза

Древни експонати од музеи што постојат само во еден примерок

Речиси невозможно е да се избројат сите музеи во светот, а уште помалку сите експонати во нив.

Најневеројатните нешта во музејот Смитсонијан

Најголемиот музејски комплекс во светот организира изложби и настани од секој вид и за сечиј вкус.