експлозија | Кафе пауза

Експлозивни фотографии од енергични и витални танчари

Фотографот Александар Јаковлев прави фотографии од професионални танчари кои оживуваат пред нашите очи како резултат на додадените динамични елементи, како на пример, брашно кое експлодира.
Датум: 05 јун 2015
, Автор:

Пазете се! Овие сијалици експлодираат со магичен ефект

Прво ги полни сијалиците со различни материјали како пердуви, џамлии, зрнца во разни бои, капачиња од пиво, пастелни креди и друго, ги пука со пиштол на дијаболи и во тој момент ги фотографира додека експлодираат.
Датум: 22 јул 2013
, Автор:

Уникатни фотографии од експлозијата на метеорот над Челјабинск

Фотографот Марат Ахметјалев едноставно се нашол на вистинското место, во вистинско време...

Предизвикување експлозија со моќта на умот

Првите кои успеале во тоа се двајца интелигентни луѓе од САД, барем кога во прашање е експлозија на лубеница.

Прекрасни и мистериозни езера кои се формирале во кратери

Неколку фотографии од најпрекрасните кратерски езера во светот...

Кога музиката би можела да се види на фотографии

Со помош на ритамот од техно песни, овој артист фотографира неверојатни и кратки моменти од експлозивни бои.

Најголемите нерешени мистерии во светот

Прочитајте за добро познатите нерешени мистерии кои и по многу години, сепак сè уште ги мачат и најголемите умови во светот.

Фестивалска експлозија од бои и младешки дух

Дводневен фестивал кој кулминацијата ја достигнува кога посетителите фрлаат боја во прав еден на друг, предизвикувајќи огромна експлозија од бои.

Што сè имаме научено од филмовите

Колку и да изгледаат реално и вистинито, многу работи во филмовите всушност се смешни доколку малку помислиме на нив, но скоро секогаш ги прифаќаме како такви. Ова се само мал дел од нив.