едукација | Кафе пауза

10 факти што најверојатно не сте ги знаеле

Образованието е нешто што не престанува бидејќи е практично невозможно да дојдете до точка кога знаете сè што вреди да се знае.

5 профили на ТикТок што едуцираат, поврзуваат и го менуваат светот на подобро

Оваа година социјалните мрежи станаа попопуларни од кога и да е, а причина за тоа е пандемијата што нè натера да останеме во нашите домови повеќе месеци.

5 причини зошто патувањето е најдобрата форма на учење

Патувањето е одличен начин да созреете, да го искусите животот на нов начин и да научите кои работи се вредни.

4 ситуации кога е сосема во ред да бидете себични

Себичноста е лоша особина, но таа понекогаш може да ви ги подобри односите со другите, доколку се употребува на правилен начин.

Истражувањата потврдија: Стриповите ја развиваат љубовта кон книгите

Стриповите може да бидат вистинскиот пат кон развивање љубов за книгите и желба за учење.

Заглавени во моментот: Како да се одглавиме и да тргнеме напред?

Секојдневно слушам како се жалиме дека економијата не ни била добра, примањата не ни се добри, патиштата не ни се добри, дека на работа не ни е добро, дека колегите не нè сакаат, дека менаџерите нè тормозат итн., итн.
Датум: 03 дек 2014
, Автор:

Зошто е корисно читањето класици?

Збогатување на вокабуларот, подобрената мозочна активност, безвременските теми, се само некои од предностите и придобивките.

Презервативи со интересни амбалажи

Во продолжение ќе погледнете дизајни на презервативи од неколку производители кои навистина внимавале на нивниот продукт.

Настанокот на светот во 90 секунди

Кратко едукативно видео, кое е навистина интересно и содржајно...

Што не треба да прават децата на интернет?

Недавање дозвола за вклучување на компјутерот, исклучување на интернет-конекцијата, забрана за играње компјутерски игри, се некои од најчестите методи со кои обично се служат родителите...
Датум: 12 јул 2011
, Автор: