10 факти за Едгар Алан По кои досега не сте ги знаеле

Едгар Алан По е американски автор, поет, критичар, еден од претставниците на романтизмот во американската литература, најмногу познат по своите кратки раскази.
Датум: 23 окт 2013
, Автор:

Филм: Гавранот (The Raven)

Убиецот може да биде запрен само од оној кој кој го инспирирал

10 неверојатни случајности

Следниве примери ќе ви изгледаат премногу чудно за да бидат било судбина, било случајност.