евангелија | Кафе пауза

10 евангелија кои нема да ги најдете во Библијата

Христијанската Библија содржи 4 книги наречени Евангелија. Овие текстови го раскажуваат животот на Исус од почетокот на неговата служба, до неговата смрт.