Дубровник | Кафе пауза

Арборетрум Трстено: Ботаничка оаза во близина на Дубровник

Целото место е заштитено со закон како природен парк, а со оглед на неверојатната природна разновидност, богата култура и историја, овој факт воопшто не нè изненадува.

Шармантното хрватско крајбрежје

Хрватското крајбрежје е долго дури 1.777 киломтери, а покрај него има неверојатни 1.246 острови...

Прекрасната Хрватска низ слики

Семен Кузмин е фотографот кој стои зад овие прекрасни фотографии. На неговиот веб-сајт може да се најдат фотографии од секаков вид, а особено интересни се оние од неговите патувања низ светот.