другарство | Кафе пауза

22 реченици што треба да ги чуете кога ви е најтешко

Сите сме имале тешки денови. Или недели. Некои дури и години. Но, најважно е покрај нас да имаме добри пријатели што ќе нè потсетуваат дека и ова ќе помине.

Важноста на пријателството

Добрите пријатели го подобруваат квалитетот на животот, задоволството и здравјето.

16 причини поради кои другарствата од средно остануваат за цел живот

Кога некој ќе спомне другари од средно, реакцијата на секој повозрасен соговорник е дека тие другарства траат цел живот поради овие причини.

9 причини поради кои братучедите ви се добри другари

Братучедите се првите другари во вашиот живот и ги задржувате засекогаш.

Напуштено кутре и маче, најдобри другари

Во еден британски центар за спасување животни, пред извесен период човек донел малечко маче по име Кити за тоа да биде соодветно згрижено. Како негов цимер, било одбрано кученцето Батонс...

Кога мачето го сака папагалчето…

Она што секој би рекол дека е невозможно, мачка и папагал да живеат под ист покрив, овие две преслатки миленичиња го претвораат во реалност.