дрон | Кафе пауза

Мјанмар од високо – фотографии од преубавата азиска земја кои ќе ве остават без здив

Почувствувајте ја мистичноста на Мјанмар преку овие фотографии.

Воодушевувачки фотографии од полиња со лаванда сликани со дрон во Јужна Франција

Овој фотограф со помош на дрон успеал да ја долови убавината на полињата со лаванда, а фотографиите го одземаат здивот.

Прага од нова перспектива со неверојатни фотографии од дрон

Алан Брутеник сака да ги користи неговите способности како пилот на дрон за да истражува разни градови ширум светот.

Неверојатна снимка од дрон ги прикажува живите бои на Јута во есен

Сезонската промена носи постудено време, но и го претвора целото зеленило во неверојатна палета од живи бои.

Момче направило автомобил дрон со цел да го избегне сообраќајниот метеж

До неодамна концептот за летачки автомобили беше само дел од нашата фантазија и нешто што го гледавме во филмовите.

Фотограф користи дрон за ја покаже нееднаквоста на начинот на живеење низ целиот свет

Џони Милер е фотограф кој секогаш ги нагласувал урбаните, културните и социјалните проблематики во неговите дела.

Неверојатни фотографии направени со дрон што ги откриваат сокриените дезени во нашиот свет

Овие фотографии нудат навистина уметнички поглед кон пејзажите на Австралија.

Фотограф користи дронови за да направи планински ореоли и резултатот е неверојатен

Музичарот и фотограф Рубен Ву е познат по неговиот метод каде што користи дрон со светла со кој ги осветлува пејзажите.

Моќни фотографии ја покажуваат линијата која ги дели богатите и сиромашните

За неговиот нов проект „Нееднакви сцени“ фотографот Џони Милер употребил дрон за да ја покаже нееднаквоста која постои во Јужноафриканската Република.

4 добри начини на употреба на дроновите

Покрај за шпионирање и бомбардирање, има и луѓе кои ги користат во пацифистички цели.

Како изгледа да се биде внатре во сред огномет?

...или онаму каде што се случуваат оние бројни мали експлозии кои го бојат небото на прекрасен начин.