древен египет | Кафе пауза

Откријте ја вашата судбина со помош на древниот египетски хороскоп

Старите Египќани имале хороскоп според кој си ја предвидувале судбината.
Датум: 04 јул 2019
, Автор:

Како биле решавани злоделата во древен Египет?

Денешните детективи имаат цел арсенал од алатки и направи коишто им помагаат да го откријат виновникот, но нештата не биле отсекогаш толку лесни.

Неверојатни факти за животот на древните Египќани

И Египќаните ги следеле модните трендови, користеле парфеми, чувале домашни миленици, организирале забави, пиеле пиво и танцувале како нас.

10 нерешени мистерии од древен Египет

Египет е земја чии мистерии со години ги откриваме. Сепак, и после толку време постојат многу работи кои не ги знаеме.

9 неверојатни работи кои ги правеле древните Египќани

Речиси секој од нас мисли дека сме многу поразлични од нашите предци. Чудни традиции, непознати јазици и така натаму. Но, археологијата ни покажува дека грешиме.