дојка | Кафе пауза

11 скриени симптоми за рак на дојка што мора да ги знаете

Колку порано ја „уловите“ болеста, толку е поголема шансата за лекување.

Прекрасни тетоважи ги прекриваат телата на жени кои изгубиле дојка

За некои жени тетовирањето на нивните дојки кои го поминале процесот на мастектомијата претставува моќен начин за враќање на она што е изгубено.
Датум: 07 мај 2015
, Автор:

Маж носи розово фустанче за да ѝ помогне на неговата жена болна од рак

Од 2003 година, неговата жена Линда открила дека има рак на дојка. Оттогаш таа се бори со болеста, а Боб ја пренасочил неговата фотографија кон собирање пари за медицински истражувања кои би помогнале...

Кофеинот го намалува ризикот за рак на дојка

Според најновите истражувања објавени на „Breast Cancer Research“, кофеинот може да го намали ризикот од некои видови рак на дојка до 55%.