Достоевски | Кафе пауза

Градовите како инспирација за создавање на најпознатите книжевни дела!

Ве носиме на прошетка во Русија, Франција, Шкотска и Ирска...

Достоевски советува: Победете го злото околу вас и покорете го целиот свет

Доколку еднаш се одлучите за мир, вие ќе можете целиот свет да го покорите.

15 моќни цитати од Ф. М. Достоевски

Фјодор М. Достоевски, најзначајниот руски писател и столб на реализмот како литературен правец, никогаш нема да престане да нѐ воодушевува со неговото длабоко разбирање на човековата психологија.
Датум: 22 дек 2014
, Автор:

Филм: Двојник (The Double)

Каков живот би имал јас кога мојот карактер би бил поинаков?