Како да го активирате хормонот на среќа за само неколку минути?

За време на слушањето омилена музика доаѓа до зголемено лачење на допаминот во предниот дел од мозокот.

10 начини да го зголемите нивото на допамин во вашето тело

Допаминот е еден од најважните хормони и тој е одговорен за начинот на којшто се чувствуваме.

7 интересни знаци дека имате природно високо ниво на допамин

Нивото на допамин во телото се поврзува со позитивни чувства како што се возбудата и расположението.

Како да се преполните со допамин за никогаш повторно да не се чувствувате тажно или под стрес?

Нашиот мозок испушта невротрансмитер, допамин, што е клучен за бројни есенцијални телесни функции.