долга експозиција | Кафе пауза

Фотограф користи дронови за да направи планински ореоли и резултатот е неверојатен

Музичарот и фотограф Рубен Ву е познат по неговиот метод каде што користи дрон со светла со кој ги осветлува пејзажите.

Колекција од најневеројатните фотографии направени со долга експозиција кои некогаш сте ги виделе

Разновидна галерија која ќе ви ја разгори имагинацијата и ќе ве инспирира и вие да почнете да правите ваков вид фотографии...

Блескотот на урбаните градови

Интересни и необични фотографии кои ќе си поиграат со вашите очи...

Светлечки скелети во Лос Анџелес

Ги создава калифорнискиот илустратор Дарен Пирсон, со неверојатна прецизност и трпеливост.
Датум: 19 сеп 2012
, Автор:

Фотографии направени во вселената од кои „боли глава“

Додека вселенската станица кружела околу Земјата со околу 27,36 километри на час, инженерот Дон Петит направил фантастични фотографии кои прикажуваат до 15 минути движење.

Танцот на златните светулки

На овие магични фотографии можеме да видиме илјадници златни светулки, кои се направени со користење долга експозиција...

Сан Франциско под магла

Овие одлични фотографии се направени во Сан Франциско од страна на Теренс Чанг, кој е специјализиран фотограф за фотографии со долга експозиција.

Париз длабоко во ноќта

Богатата култура и историја, неговата архитектура и развиениот туризам, придонесуваат тој да е еден од најубавите градови во светот.

Колоритни ѕвездени патеки

На прв поглед, овие спектакуларни, колоритни небесни кругови може да изгледаат како да се резултат на добра компјутерска графика или расипан фотоапарат, но тие се всушност фотографии направени со долга експозиција.