долари | Кафе пауза

10 работи што можат да си ги дозволат многу мал број луѓе во светот

Кој размислува да нурка 20.000 милји под вода? Милионерите. Тие лесно можат да си дозволат приватна подморница како Тритон, која чини околу 48 милиони долари и може да стигне до самото дно на океанот.

Најскапо продадените имоти за 2013 година

Годинава не се сруши рекордот за најскапо продаден имот, меѓутоа беа продадени неколку големи и скапи имоти, кои вредат многу.

10 интересни факти за Гугл

Наместо косилка, компанијата изнајмува кози за да ја испасат тревата околу нејзиното седиште.
Датум: 03 авг 2012
, Автор:

Колку пари ни се доволни за да бидеме среќни?

Што мислите, дали во Македонија плата од 15.000 долари годишно е сосема доволно за да бидете среќни? Според слободна проценка станува збор за месечна плата од околу 54.000 денари.

Најнеобичните монети на 21-от век

Колекционерството на монети е широко распространето хоби. Но, постојат ретки примероци од овие парички со неверојатно висока цена, па оттаму од хоби тоа полека преминува во сериозен бизнис.
Датум: 03 апр 2012
, Автор:

Најскапите слатки задоволства

Список со најскапите десерти за „налудничаво“ богатите луѓе... За останатите, следуваат цени кои едноставно го убиваат апетитот. :-)
Датум: 28 фев 2012
, Автор:

16-месечно бебе расположено за кеш и за ништо друго

Се чини дека ова бебенце ја намирисало моќта на парите уште од мали нозе. Намуртено ги одбива сите предлози на мајка му, освен понудата од милион долари.
Датум: 08 фев 2012
, Автор:

Најскапиот стан во светот ќе чини 110 милиони долари

Еден квадратен метар во овој стан ќе чини 110.000 американски долари...

Ангелот Миранда Кер ќе презентира градник вреден 2,5 милиони американски долари

Таа ќе го носи градникот за време на ноемвриското шоу на ангелите како и за Божиќниот каталог.

5 најскапи забави на сите времиња

Богатите и познатите не штедат кога организираат забави, сè со цел да покажат колку се моќни, гостите да си поминат убаво, а медиумите да имаат за што да пишуваат.

Најплатените музички ѕвезди за минатата година

Музиката инспирира, опушта, охрабрува, расположува, но и им носи еден куп пари на тие што ја создаваат. Албуми, тури, пишување текстови, авторските права...

Што да направите со 100.000 долари?

Овие пари се всушност хонорарот кој го добил уметникот Ханс Петер Фелдман за значајни достигнувања во современата уметност. Том сметал дека ова ќе биде уникатен гест за музејот.