доктори | Кафе пауза

10 ужасни доктори кои ги осакатиле нивните пациенти

Овие ужасни медицински професионалци често им предизвикале трајна штета на луѓето кои требало да ги лекуваат.

10 катастрофални грешки направени за време на операции

Знаеме дека во медицината нема простор за грешки, но како што ќе откриете во продолжение, грешките се случуваат навистина често.

ТВ серија: Црна шифра (Code Black)

ТВ серија за бројните случаи со кои се соочуваат докторите од најпосетуваната болница во Лос Анџелес

4 причини да престанете да седите со вкрстени нозе

Овој чест начин на седење доаѓа со одредени ризици по здравјето.

Докторите откриваат какви сè работи морале да им објаснуваат на своите пациенти

Изгледа има многу луѓе на светов кои не знаат некои основни работи за човечкото тело. Верувале или не, овие мини приказни се вистински искуства на докторите кои ги споделиле на Редит.
Датум: 20 сеп 2014
, Автор:

10 професии кои ќе бидат најплатени во иднина

Според истражувањата овие 10 професии ќе бидат најплатени и со најголем раст во нареднава деценија.

Седумгодишно девојче плаче камени солзи

Докторите веќе со денови се обидуваат да откријат зошто седумгодишното девојчето Kura Nitya од Индија, плаче камени солзи...
Датум: 17 ное 2011
, Автор:

Како да ја усовршите способноста за помнење?

Дали ви се случило да влезете во просторија и да заборавите по што сте дошле или да не можете да се сетите на нечие име или име на некоја книга или филм?