5 мали секојдневни докази за среќа

Како членови на потрошувачко општество, почнавме да уживаме во стекнувањето на материјални работи, без разлика дали станува збор за мали или луксузни работи, задоволства што со години се обидувавме да си ги дозволиме.

Дознајте сè за Жил Де Рејс, првиот познат сериски убиец во историјата

Неговите достигнувања се наоѓаат во сенка на неговиот таен живот што го водел како причинител на ужасна смрт, на повеќе од 100 деца, со што е запишан и како првиот сериски убиец во историјата.
Датум: 12 јул 2019
, Автор:

10 нешта што не можеме да ги докажеме, но луѓето сепак веруваат во нив

Дури и кога немаме цврсти докази, луѓето настојуваат да продолжат да веруваат во одреден феномен.

10 докази дека едноделниот костим за капење е посекси од бикините

Едноделните костими за капење изгледаат многу добро, модерно и атрактивно, а овде пронајдете ја вашата инспирација.

5 цврсти докази дека луѓето ве земаат здраво за готово

Сите ние сме почувствувале барем еднаш во животот дека нашите најблиски не нѐ ценат доволно и не се трудат околу нашиот однос.

8 цврсти докази дека вашиот партнер воопшто не ве цени

Ако го препознаете вашиот партнер во следниве неколку точки, тогаш време е да свртите нов лист...

8 причини зошто 30-тите години се подобри од 20-тите

Животот не завршува кога ќе наполните 30 години!

7 непоколебливи докази дека интровертите се најдобри помеѓу чаршафите

Погледнете ги следниве докази кои покажуваат дека тие се незаменливи меѓу чаршафите.

9 докази кои потврдуваат дека мажите знаат да бидат романтични

Можеби не сонуваат за совршената свадба, но момците сакаат да создаваат посебни моменти исто колку и жените. Еве 9 докази кои ќе го потврдат тоа.

Што ни вели невронауката за љубовта?

Постои едно многу познато прашање од Ајнштајн, „Како некогаш би можеле да објасниме со јазикот на хемијата и физиката нешто толку важно како биолошкиот феномен – љубов на прв поглед?“

30 докази дека постои пријателство помеѓу кучињата и мачките

Пријателството помеѓу кучињата и мачките е возможно, а тоа го докажуваат и голем број истражувања.