дождливост | Кафе пауза

Пред 6.000 години дождовно подрачје, а денес сува пустина: Што навистина се случило со Сахара?

Дали можете да замислите дека на местото на едно од најсушните делови на Земјата, некогаш имало прашума со бујна вегетација и обилни дождови?

Лондон во одразот на сопствената дождливост

Убавината на англиската метропола во вирчињата кои остануваат после дождот...