Кога имате нешто добро во животот, немојте да барате нешто подобро

Кога имате нешто добро во својот живот, штитете го, сакајте го и ценете го.

Постојат два вида перфекционизам: добар и лош. Кој го поседувате вие?

Одредени видови перфекционизам можат да доведат до депресија, анксиозност и нарушување на исхраната.

Луѓето со интегритет се подобри луѓе. Еве како!

Да се има интегритет значи да се прави она што е правилно и хумано дури и тогаш кога можете да смислите милион изговори да не го направите тоа.

Пцујте слободно! Научно е докажано дека пцуењето е добро и за вас и за блиските

Сите пцуеме, само прашање е колку често и колку жестоко, а науката докажала бројни благодати како резултат на оваа честа навика.
Датум: 26 мај 2015
, Автор:

Доброто, лошото и грдото кога си цимер со твоите НАЈДОБРИ ПРИЈАТЕЛИ

Како би ви изгледал животот ако цимерите ви се всушност вашите најдобри другар(к)и?
Датум: 02 фев 2015

Среќа е…

„Среќа е кога се чувствуваш добро за себе без потреба од нечие одобрување.“
Датум: 20 мај 2014
, Автор:

Сè што не научивме досега…

Некои работи и понатаму забораваме да ги правиме иако знаеме дека ќе направат да се чувствуваме подобро. Овој пат, да не дозволиме да ни се лизнат низ прсти...
Датум: 31 дек 2012
, Автор:

Карма

Дали постои мерило за големината на некое добро или лошо дело? Дали сè без исклучок се враќа сразмерно со направеното дело? Дали постои карма?
Датум: 28 окт 2012
, Автор:

Добри и лоши страни на врската со помладо момче

Старосната граница не е и не треба да биде пречка во ниедна врска, меѓутоа убаво е да се знаат добрите и лошите страни во односот кога девојката е постара од момчето.

Пријателството со бенефиции – добро или лошо?

Дали одобрувате пријателство „зачинето“ со повеќе забава? Зошто и како оваа појава стана толку популарна?
Датум: 09 мар 2012
, Автор: