Џ. К. Роулинг го изгубила статусот на милијардер, поради својата дарежливост

Таа е една од ретките личности која може да биде блиска со оние кои се борат со финансиски проблеми, како да е во слична позиција.

Сликар со оштетување на видот собрал 1 милион долари за добротворни цели со неговите неверојатни уметнички дела

Неверојатно живи и апстрактни цртежи кои можат да бидат доживеани преку вид, но и преку допир...

Секси календар од стјуардесите на авиокомпанијата „Ryanair“

Стјуардесите од авиокомпанијата „Ryanair“ направија секси календар, а парите од продажбата ќе одат на сметката на организацијата „Teenage Cancer Trust“, која се грижи за тинејџерите заболени од рак.

Стотици деца создадоа прекрасен календар

Сите деца кои учествувале во изработката на овој проект, доброволно ја „донирале“ својата енергија и слободното време за тој успешно да биде завршен.