добрина | Кафе пауза - Part 4

7 нешта кои луѓето со добра душа ги прават секојдневно

Сте забележале дека токму добрите луѓе се и оние кои се најзадоволни со својот живот?

Поучна приказна: Однапред платено со чаша млеко

Еден ден, едно сиромашно момче, од врата на врата продавало производи како хартиени марамчиња, со цел да може да се издржува за време на своето школување.

Поучна приказна: Децата на Неговото Величество

Поучна приказна, која укажува на добродушност и несебичност, како особини на мудрите и големите луѓе.
Датум: 18 фев 2015

Сè што може да направите до петок за ова да ви биде најдобрата недела од оваа година

Еве што сè може да направите за да си ја разубавите оваа недела.
Датум: 17 дек 2014
, Автор:

Оваа жена добила писмо од тотален странец. Нема да поверувате што имало внатре.

Едно утро Џинџер се разбудила од зуењето на домофонот од влезната врата на зградата во која живее...
Датум: 27 окт 2014
, Автор:

Најдобрите животни совети од нашите мајки

Ова се најдобрите и најискрените животни совети кои сме ги добиле од нашите мајки и без разлика колку сме возрасни, никогаш не смееме да ги заборавиме.
Датум: 28 сеп 2014
, Автор:

15 мудрости од Аристотел

Овие 15 цитати служат само да ве инспирираат и да ви бидат насока за понатамошно размислување.

3-минутна реклама која ќе ви го стопли срцето

Оваа тајландска реклама е едно од оние видеа кои навистина мора да ги погледнете и споделите.

Тајните на позитивната карма

Кармата означува причинско-последични постапки, кои ја одредуваат сегашноста и иднината на поединецот. Доброто со добро се враќа, лошото со лошо. Погледнете кои работи треба да ги правите во животот за да ве следи позитивна карма.

Незаборавни цитати од незаменливата Одри Хепберн

Покрај својата слава на големите екрани и во модната индустрија, многу луѓе долго ќе ја паметат и по нејзините незаборавни цитати.

Доброто со добро се враќа

Кога последен пат помогнавте на некој изнемоштен старец да ја премине улицата? И понудивте ли помош на бабичката која едвај ги носеше торбите или можеби го поделивте вашиот сендвич со бездомникот...
Датум: 25 дек 2011
, Автор:

12 нешта кои среќните луѓе ги прават поинаку

Истражувањата укажуваат на 12 нешта кои среќните луѓе ги прават различно од другите за да го подигнат нивото на сопствената среќа. Ако почнете да ги практикувате овие нешта уште денес...
Датум: 05 сеп 2011
, Автор: